Σε μαντεμένια κατσαρόλα Blacklock 5,2 lt – Lodge BL02DO
- Βαθμός δυσκολίας : Μέτρια
- Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
- Μερίδες : 6-8
Μαγειρέψτε με:
Μαντεμένια Κατσαρόλα – Γάστρα Blacklock 5,2 lt – Lodge BL02DO
Συστατικά για Νηστίσιμη Βελουτέ Μανιταρόσουπα
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 700gr. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- ¼ κούπας κρασί sherry
- ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1½ κούπας κρέμα γάλακτος φυτική
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, σε δόσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά λιώσε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο στη Blacklock Μαντεμένια Κατσαρόλα 5.2Lt σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά.
Έπειτα πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια, το κρασί sherry, το θυμάρι, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 – 7 λεπτά.
Βγάλε τα σοταρισμένα μανιτάρια από το τηγάνι.
Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια.
Λιώσε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και πρόσθεσε επιπλέον τα φύλλα δάφνης.
Πρόσθεσε το αλεύρι καθώς και 1 κούπα ζωμό και χτύπησε.
Έπειτα πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Άφησε να πάρει μια βράση και σιγόβρασε, για ακόμη 20 λεπτά.
Έπειτα πρόσθεσε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα και το υπόλοιπο αλάτι.
Χτύπησε μέχρι να ενωθούν. Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης. Τέλος ανακάτεψε τα μανιτάρια και άφησε τα να βράσουν.
Στη συνέχεια βγάλε τη σούπα από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε για γεύση. Γάρνιρε με τριμμένο πιπέρι καθώς και ελαιόλαδο.
Cook’s note: Γάρνιρε τη Νηστίσιμη Βελουτέ Μανιταρόσουπα με ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με τρούφα καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη…