Βαθμός δυσκολίας Χαμηλή.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά.
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά.
Μερίδες 12.
Μαγείρεψε με: Μαντεμένιο Ταψί 39.37 x 26.67 εκ. – Lodge BW15BP
Διάλεξε Ελεύθερη Κουζίνα Αερίου ή Εντοιχιζόμενο Φούρνο Αερίου για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα για τα μπισκότα με κολοκύθα & μαύρη σοκολάτα.
Συστατικά
¼ κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κούπα πουρέ κολοκύθας
¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
¾ κούπας μεγάλα κομμάτια μαύρης σοκολάτας, χωρισμένα
½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 με 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
¾ κουταλάκι του γλυκού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Θέρμανε τον φούρνο στους 180°C πριν συνεχίσεις με τη διαδικασία. Στη συνέχεια, συνδύασε το αλεύρι με τη baking soda, το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μπαχαρικό κολοκύθας.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε καλά το βούτυρο. Έπειτα πρόσθεσε τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Βάλε το αυγό και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Τοποθέτησε σιγά σιγά το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Συμπλήρωσε τα μισά κομμάτια σοκολάτας στο κουρκούτι, ενώ κρατάς τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας για επικάλυψη.
Ψέκασε το μαντεμένιο ταψί με λίγο λάδι.
Επίσης χρησιμοποίησε μια μεζούρα 2 κουταλιών της σούπας, και μοίρασε 12 μπισκότα στο μαντεμένιο ταψί.
Έπειτα φρόντισε να αφήσεις τουλάχιστον 2,5 εκ. ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
Χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας, πέρασε κάθε μπισκότο με 4 ή 5 κομματάκια σοκολάτας.
Ψήσε τα μπισκότα με κολοκύθα & μαύρη σοκολάτα περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούνε οι άκρες.
Μεταξύ των αρωμάτων που αναδύονται, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού καθώς και το 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί, χρησιμοποιώντας ένα μεσαίο μπολ.
Πρόσθεσε γάλα στο γλάσο όσο απαιτείται, ώστε να αραιώσει.
Τοποθέτησε το γλάσο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και στη συνέχεια κόψε την στην άκρη.
Αφού ψήσεις τα μπισκότα, βγάλε τα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, μετέφερε τα μπισκότα με κολοκύθα & μαύρη σοκολάτα σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
Πέρασε με γλάσο τα μπισκότα, κατά βούληση, και σέρβιρε τα με ένα ποτήρι γάλα.
Διάβασε για τις κουζίνες αερίου..
Ενημερώσου επίσης για τις νέες τάσεις στους φούρνους αερίου..